Εφοδιαστική Αλυσίδα, Παρουσίαση

Οινοποιείο ΜΕΝΑΡΓΟΣ : Η χρύση Κουμανδαρία της Κύπρου

Προγονική παρόρμηση , δημιουργηκότητα , μεράκι και Βιολογική Μνήμη

Ο οινοποιός και ιδιοκτήτης, κ. Νίκος Αριστείδου, μπορούμε να πούμε στην κυριολεξία ότι γεννήθηκε μέσα στο αμπέλι. Προερχόμενος από οικογένεια γεωργών από το Μονάγρι, ένα από τα κρασοχώρια της επαρχίας Λεμεσου, μυήθηκε από μικρή ηλικία στην τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας και της παρασκευής κρασιού.

Μετά από τις σπουδές του στο Τορόντο του Καναδά και την επαγγελματική του δραστηριοποίηση ως ανώτερος τελωνειακός λειτουργός, αποφασίζει να ασχοληθεί παράλληλα εκ νέου με το κρασί. Το 1987 αναβίωσε το εργαστήριο όπου ο παππούς του και ο πατέρας του για 70 χρόνια παρασκεύαζαν κουμανδαρία και δημιουργεί εκεί το οινοποιείο Μέναργος.

Με μια αρχικά μικρή παραγωγή, αρχίζει να δημιουργεί διάφορους τύπους κρασιών, ερυθρούς, λευκούς ξηρούς, αφρώδεις με την αυθεντική μέθοδο χωρίς πρόσθετο αέριο, και καταφέρνει να φθάσει την παραγωγή συνολικά σε 50 ΟΟΟ μπουκάλια ετησίως.

Το 2002, με την αφυπηρέτηση του, αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στο όραμα του, την παραγωγή καλής κουμανδαρίας. Το οινοποιείο αποκτά Χώρο για υποδοχή επισκεπτών και δωρεάν γευστολόγηση, ενώ παράλληλα παράγονται δυο νέοι τύποι κρασιών, Κουμανδαρία και Μοσχάτο

Το οινοποιείο παρουσίασε για πρώτη φορά εμφιαλωμένη κουμανδαρία εσοδείας 2011.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό αφού απέσπασε αρκετές βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς με κορυφαίες:

  • Χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι το 2018 στο διεθνή διαγωνισμό του συνδέσμου οινολόγων της Γαλλίας (Vinalies lnternationales)
  • Χρυσό μετάλλιο στο Κεμπέκ τον Μάιο του 201 8 (Selections Mondiales des Vins Canada)
  • Αργυρό στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2018 (lnternational Wine Challenge)
  • Αργυρό στο Τόκυο τον Αύγουστο το 2018 (Japan Wine Challenge)
  • Αργυρό στην Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2018 (Mundus Vini Summer Tasting)
  • Αργυρό μετάλιο τον Νοέμβριο του 2018  (Terravino Israel)