Εφοδιαστική Αλυσίδα, Παρουσίαση

Oenus Wine Distributors : Παγκύπριο δίκτυο διανομής Tsiakkas, Vlassides, Argyrides wines

Η εταιρεία διανομής κρασιών Οίνους ιδρύθηκε το 2008 από τους οινοποιούς Κώστα Τσιάκκα, Σοφοκλή Βλασίδη και αείμνηστο Πάμπο Αργυρίδη και από τους Χάρη Χαραλάμπους και Σωτήρη Παρμάτζια, τοποθετώντας έτσι κάτω από την ίδια στέγη τρία επώνυμα οινοποιεία και δύο άριστους γνώστες της αγοράς του κυπριακού κρασιού.

Οι Αργυρίδης, Βλασίδης και Τσιάκκας, μετά από μια επιτυχημένη δεκαπενταετία οινικής ζωής, συνεχίζουν να επενδύουν στην παραγωγή και διάθεση άριστης ποιότητας κρασιών από κυπριακές και διεθνείς ποικιλίες.

Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες, καθώς και από επιλεγμένα αμπελοτόπια, τα οποία βρίσκονται στις νότιες πλαγιές του Τροόδους. Θέτοντας σαν σημαντικότερο παράγοντα για τη δημιουργία εκλεκτών οίνων την πρώτη ύλη, δίνουν βαρύνουσα έμφαση στο συνεχή έλεγχο του αμπελώνα. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία αποτελούν τις επιπλέον παραμέτρους για την παραγωγή κρασιών που στόχο έχουν να καλύψουν τόσο καθημερινές όσο και ξεχωριστές περιστάσεις.

Κύριο μέλημα είναι να φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή στην επιθυμητή κατάσταση, γι΄ αυτό και φυλάγεται και μεταφέρεται στις ιδανικότερες δυνατές συνθήκες.

Οι αποθήκες της εταιρείας στην Λεμεσό είναι κλιματιζόμενες, καθώς και όλα τα αυτοκίνητα διανομής ψυχωμένα, έτσι ώστε τα κρασιά να φυλάγονται και να μεταφέρονται στις ιδανικότερες συνθήκες και να φτάνουν στην αγορά σε άριστη κατάσταση. 

Η εταιρεία διανομής Oenus, στοχεύει στην εποικοδομητική επικοινωνία με τους πελάτες, για την ανάπτυξη και βελτίωση σημείων όπως :

• Δημιουργία λίστας κρασιών που να συνάδει με τον τύπο και το ύφος του κάθε χώρου εστίασης

• Σωστή φύλαξη και συντήρηση των κρασιών στους χώρους αυτούς

• Επιλογή κατάλληλων ποτηριών σερβιρίσματος του κρασιού

• Εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα που αφορούν τα κυπριακά οινοποιεία και τον ανελισσόμενο κυπριακό αμπελώνα

Οι λειτουργοί πωλήσεων της Οίνους, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους κάτοχοι του διπλώματος WSET® Level 2 Diploma in Wines and Spirits, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση της σωστής λίστας κρασιών στους χώρους εστίασης, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους τις ανάλογες πληροφορίες για το ιδανικό πάντρεμα κρασιού και φαγητού.

Αποστολή και όραμα της εταιρείας Οίνους είναι να βοηθήσει τον καταναλωτή, τον εστιάτορα, τον ξενοδόχο, τον καβίστα να αγαπήσει το κυπριακό κρασί και να αντιληφθεί τη σπουδαία του πρόοδο και το σύγχρονο πρόσωπό του.

 [mc4wp_form id=”4426″]    

[uam_ad id=”8224″]