Εφοδιαστική Αλυσίδα, Παρουσίαση

Κύπρος: Η αρχαιότερη παραγωγός χώρα κρασιού στον κόσμο

Οίνος ευφραίνει καρδίαν και αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοι της Κύπρου καθώς είναι οι αρχαιότεροι παραγωγοί κρασιού στον κόσμο.

Στην Κύπρο «δημιουργήθηκε» η παλαιότερη ετικέτα κρασιού στον κόσμο, η οποία συνεχίζει να παράγεται ακόμη και σήμερα. Πρόκειται για την κουμανταρία την οποία ανακήρυξε ο Ριχάρδος Λεοντόκαρδος ως «το κρασί των βασιλιάδων και ο βασιλιάς των κρασιών».

Η παραγωγή κρασιού στην Κύπρο άρχισε γύρω στο 2000 π.Χ. Πρόσφατα, όμως, Ιταλοί αρχαιολόγοι, όπως αναφέρει το aboutcyprus, που μελέτησαν αριθμό δοχείων που είχαν βρεθεί το 1930 από τον Κύπριο αρχαιολόγο Πορφύριο Δίκαιο στον οικισμό της Ερήμης και φυλάγονταν σε κιβώτια στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία, ανακάλυψαν ότι στα εν λόγω δοχεία υπήρχαν ίχνη ταρταρικού οξέως, ενός βασικού συστατικού του κρασιού.

Από τις ψηλές, ηλιόλουστες νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, σε ένα εντυπωσιακό τμήμα μεταξύ Λεμεσού και Πάφου, και τις αγροτικές περιοχές της Λάρνακας και της Λευκωσίας, οι διαδρομές του κρασιού μεταφέρουν τον επισκέπτη μέσα από τις κοιλάδες των γηγενών ποικιλιών σταφυλιού σε ένα ταξίδι γνώσης για τις αμπελουργικές ρίζες του νησιού.

Κατά τις διαδρομές θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα γραφικά χωριά και τα οινοποιεία, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πεπαλαιωμένα δείγματα και να επισκεφθείτε τα ζωντανά Μουσεία Κρασιού.

Πηγή:cnn

[mc4wp_form id=”4426″]  

[uam_ad id=”8224″]